Tuesday, February 2, 2016

Beauty Review : MAKE OVER Camouflage Cream Face Concealer & Swatches







HOW TO USE - MAKEUP TUTORIAL


Instructions :

# Light Beige (krem muda) : highlighting under your eye area / T zone.
# Beige (kecoklatan) : covering your brownish dark spots / dark acne scars / freckles 
# Light Green (hijau pupus) : covering your acnes (+redness)
# Light Purple (ungu muda) : brightening effect for any dull areas.
# Brownish Orange (orange kecoklatan) : brightening the dark areas / greyish areas, such as worst dark circles / use it as a cream blush on your cheek.

REVIEW

Positive Points :

- If you are beginner in makeup, you can read the instructions at the back of the packaging.
- Creamy Texture
- Easy to blend with any beauty tools (makeup sponge or concealer blending brush)
- Last pretty long to cover every imperfections that you have! (up to 6 hours)
- Suitable for any skin types (oily, dry, combination, or even sensitive)
- Suitable for any skin colors with yellow or pink undertone color (except you are really fair like most white western people :") because this camouflage concealer is being made especially suit to asian people's skin colors)
- It has Vitamin E, pretty good and safe product to your skin.
- Travel friendly, you can put this palette inside your makeup bag without taking so much space.
- The product came with a small brush applicator.
- High end looking packaging and affordable price Rp 125.000,- / $9-$10 with amazing quality as well. (if you say that this thing is still expensive, then you need to think again and try to compare to other drugstore brands that sell concealer more than Rp 150.000,- with horrible quality)

Negative Points :

- Not the most hygienic way to apply it with your own finger and do double dipping to the product. But yet, I am still doing it because it's easier to apply the concealer to my skin. But make sure, your hands are all clean!
- If you are not setting it with powder after you use it, it's going to crease a little bit. (like most concealers do, it's a normal thing).

Tips :

- Don't forget to setting everything in with loose powder (especially if you have oily and combination skin).
- Use the concealer brush applicator that came with it / if it's not working or because it's too small, just use any concealer brush or makeup sponge that you have.

Beauty Review : How To Contour and Use Camouflage Concealer (Easy)


PRODUCTS :

(click the name of the product and go straight to my honest product review)

- Color Corrector

- Base
Etude House Beauty Shot Face Blur (not included in this video)
NYX HD Studio Photogenic Foundation
L'OREAL Lucent Magique Foundation

- Contour 
MAKE OVER Ultra Cover Liquid Matt Foundation No.7 Caramel

- Bake and Set
MAKE OVER Silky Smooth Translucent Powder No.5 Snow

- Eyebrow
MAC Single Eyeshadow (Color : Carbon) (not included in this video)

- Eyeshadow
SEPHORA Palette (not included in this video)

- Eyeliner 
Maybelline Hyper Sharp Liner (not included in this video)

- Mascara
Maybelline the Magnum' Volume Express (not included in this video)

- Highlight and Blush
MAC Single Eyeshadow (Color : White Frost) (not included in this video)
Benefit Dandelion Blus

- Lip Cream
NYX Soft Matte Lip Cream (Color : Athens)

- Tools
Sponge : Beauty Blender in Black & The FaceShop Makeup Sponge
Brush : Urban Decay and some of them are unbranded

---

Hello everyone, finally I am posting another youtube video to help some of my blog readers, followers, and friends how to do an easy contour and use camouflage concealer. I hope this video can work for you. I already bought new affordable makeup products and used those in the video. My current favorite products of all time are coming from an Indonesian makeup brand called MAKE OVER. If you visit Indonesia or you are Indonesian, give their product a shot. You won't be disappointed!

I am going to post more beauty reviews about MAKE OVER products, wait for it!



.
.
.


Wednesday, January 27, 2016

My Journey to Solo [Surakarta] - Point 9 Lifestyle Corner









The soft wrapped vegetables and beef, with a nice mayo sauce and fries. So recommended! 
(Sorry for forget about this food name) 


Di sudut SPBU Manahan, Solo (Surakarta)
The place is so cozy and instagram-able

.
.
.

I never try to visit the restaurant before. But suddenly, when I went back to Solo.. my dad decided to go to a car wash at SPBU Manahan (SPBU means gas station) and in the same place you can find a car wash service and a restaurant. The restaurant name's Point 9 Lifestyle Corner.

We ordered 4 different foods and drinks. But I didn't put so many attention for the drinks. I just took several photos only for their foods. The service was amazing. The place it self is so damn cozy and instagram-able. Indonesians mostly say "kekinian". Maybe, you think a restaurant near (at the corner of) a gas station is a bad idea,.. you are definitely wrong. You can still breath fresh air and chill at this cozy place. Around the restaurant it self there is a public garden and outdoor decoration. 

Quite surprising when we went to the cashier and paid the bill, the price's so freakin cheap. We ate like... 4 different meals and drinks, yet we just spent around $20 (Rp 200,000+). You can't get a shit in Jakarta when we ordered 4 kind of meals and drinks at any hype cafes / restaurants. Even, yesterday I went to a restaurant in Senopati area with my friends and I spent over $60 for 4 different meals and drinks.

I really want to give this restaurant a big applause, lol. I know, probably because the taxes in Solo / Surakarta is way cheaper than the taxed in Jakarta (aka the capital city of Indonesia). But $20 for all 4 different kind of meals and drinks, that's pretty insane for me.

.
.
.


Sunday, January 24, 2016

Random : How to Handle Hate Comments? (Bahasa Indonesia)


Mungkin dari beberapa pengguna internet atau social media influencers setidaknya pernah merasakan bagaimana orang lain atau orang yang tidak dikenal tiba-tiba mengirimkan hate comments atau komen-komen yang selalu berhubungan dengan kedengkian dan iri hati. Aku juga jadi ingin sharing ke beberapa dari kalian (yang mungkin pembaca blog atau bahkan bloggers / social media influencers lainnya) tentang bagaimana sih menanggapi mereka-mereka ini? (Internet Trolls yang selalu acting seperti 100% orang suci atau paling sempurna sehingga bebas melemparkan hate comments ke orang lain.)

Aku personally tahu dan mengerti bahwa kita dapat membenci atau tidak suka seseorang tanpa alasan (I read that on XiaXue's blog post as well, it's true). Kayak tiba-tiba dan tanpa sebab tidak suka dengan seseorang atau ada alasan tapi tidak berlandasan. Seperti tidak seseorang padahal belum pernah berbicara sama orang tersebut atau tidak terlalu akrab. Ya pasti setiap orang pernah merasakan... Tetapi pilihan untuk merespon atau tidak merespon merupakan decision atau keputusan pribadi masing-masing pihak. 

Contoh : Aku tidak suka melihat B karena memang tidak suka (tanpa suatu alasan yang berlandasan). Tapi aku memilih untuk tidak mengganggu hidupnya, tidak follow akun social medianya, dan berusaha tidak menanyakan hal berbau topik mengenai si B. Tetapi ada beberapa orang yang justru melakukan hal yang sebaliknya, berujung menghabiskan waktu melempar cemoohan tidak bermutu di social media.

Beberapa pembaca lama blog aku mungkin sadar, kalau kalian mau sharing komen sekarang ada sistem filterisasi. Jadi semua komen akan dievaluasi oleh aku secara pribadi, baru bisa disharing ke publik. Di posting-postingan lama aku, belum berlaku seperti itu. Mungkin ada beberapa komen yang berbau jorok atau kurang berkenan, aku mau minta maaf karena bukan kehendak aku juga orang-orang itu sharing komen yang tidak bermutu. Aku berusaha keras untuk menghapus komen-komen yang memiliki konten buruk.

How to Handle Hate Comments? Bagaimana cara mengkontrol emosi kita saat kita dihadapi situasi seperti ini, tentu saja adalah dengan report as spam, block, dan delete. Tetapi memang terkadang aku iseng, terus aku jawab. But at the end, pasti aku seringnya hapus respon pernyataan-pernyataan yang tidak bermutu seperti itu.

Belum lama ini aku mendapat komentar yang tidak bermutu, intinya :

"Gausah ngaku orang Korea, sok-sokan ngomong Korea lafal aja belum mirip sama orang Korea. Gausah ngaku-ngaku pacaran sama orang Korea. Ngaku tinggal di Busan. China aja ga keliatan. Nanti orang tua lo malu, ...." 

yada yada yada, aku tidak bisa ingat lagi sisanya karena buat apa juga diingat. Ga penting.

Cuma mau meluruskan bagi kamu yang MEMBUANG JAM BERHARGA DALAM HIDUP KAMU untuk mengurusi HIDUP PRIBADI AKU.

1. Aku sama sekali tidak pernah teriak bahwa aku orang Korea. Aku selalu memperkenalkan diri di depang orang sebagai orang Indonesia. Kenapa? Aku tidak pernah merasa malu lahir di Jakarta dan tinggal di Jakarta. Jadi jangan pernah bilang aku malu jadi orang Indonesia terus tidak mengakui asal negara sendiri.

2. Keluarga aku memang ada keturunan Chinese Indonesian tetapi karena anggota keluarga banyak yang menikah dengan mereka dari latar belakang berbeda maka keluarga besar aku pribadi sangat multikultural. Mungkin ada beberapa etnis dalam keluarga aku yang belum disebutkan, karena memang kami sangat beragam. But, I am pretty sure ... I am looking so asian in this photo and even my parents are looking so asian too hhahaha. 


3. Mantan Pacar aku memang orang Korea, aku LDR selama beberapa bulan dengan laki-laki ini. Bertahan kurang lebih 9 bulanan. Karena kami berdua punya prioritas mengejar karir dan studi masing-masing di negara yang berbeda, makanya kami memutuskan untuk menyudahi saja hubungannya.

Nah, sekarang aku tidak menjalani hubungan dengan siapa pun. (kalau kalian membaca ini bukan dalam waktu bersamaan dengan waktu postingan ini keluar dan mungkin waktu kamu baca aku sudah punya pasangan, well that's good)

Laki-laki ini adalah temannya teman aku (Ka Pandhu di ask.fm si backpacker), jadi bukan ngaku-ngaku tapi memang pernah kami pacaran. Mau bukti? Link Here! 



4. Bio di Facebook aku memang pilih Busan karena aku memang pernah stay dan visit tempat tersebut untuk belajar / traveling, and do not take my facebook bio too seriously. Kalau mau baca bio aku yang pasti dan 100% benar ya silahkan buka pada kolom bio/profile/protfolio di blog ini.

Ya memang aku se-concern itu dan serela itu belajar budaya Korea, mungkin bisa lihat di bawah ini :


I posed like that for more than 15 minutes. My feet were hurt so bad.


I learned how to do traditional activities to respect elders or fellow family members in New Year, because I thought my relationship with my ex was going to be long at that time.

5. I am not Korean why I supposed to sound like them? Aku adalah orang Indonesia yang menjadi siswa di Korean Cultural Center sekarang dan masuk level high intermediate untuk belajar Bahasa Korea. So I am not sure, kalau kamu bisa maki-maki aku. Apanya yang salah?

Lalu, aku cuma mau tanya deh... Kalau kalian berani memaki-maki seseorang yang berniat belajar bahasa asing, memangnya berapa bahasa asing yang sudah berhasil kamu kuasai? Even mungkin saja Bahasa Inggris juga tidak sempurna atau nilai TOEFL juga belum tentu di atas 500. LOL berkaca sebelum mencaci maki aku ini lah.

-

Sebenarnya aku merasa ga terlalu urgent membuat postingan ini karena jujur aku tidak sepeduli yang kalian kira. Kenapa? Jujur aku tidak ada waktu.
1. Aku seorang perempuan berumur 20 tahun yang jelas sudah memiliki cita-cita, studi dengan nilai yang cukup baik (just need to know that GPA is high enough, so please mind your words), dan sudah bisa menghasilkan uang dari kerja keras pribadi sejak umur 16 tahun dari usaha kecil-kecilan sampai sekarang blogging, freelance modeling, freelance stylist, freelance writer, menjadi pembicara, dan juga usaha mendirikan study club atau lembaga kursus non formal Korean101 Indonesia.
2. Aku juga sibuk studi di luar studi formal di kampus. Aku masih sampai sekarang kursus Bahasa Korea
3. Aku juga punya tugas rumah yang sangat banyak dari pihak kampus.

Sekali lagi, aku jujur tidak punya banyak waktu untuk peduli dengan hal yang tidak bersifat urgent atau tidak penting. Aku masih banyak prioritas lainnya. (pacaran aja belum ada waktu lol).

Jadi apa aku sebegitu pedulinya dengan segelintir kalian yang SOK MENCAMPURI URUSAN KEHIDUPAN PRIBADI seorang Margareta Vania? Nope. Malah... kadang kalau ada hate comments datang biasanya aku lagi makan siang, lagi di kampus bercanda sama teman, lagi istirahat di kamar, dan pernah lagi jalan-jalan di mall. HAHAHA.

LOL. Pretty much, in real life... I am such a happy person. Mau beberapa kalian menyerang dan meremehkan, itu tidak ada ngaruhnya. TIDAK BERPENGARUH. Kecuali kalian Bapak Presiden lalu sharing hate comment ke aku, mungkin aku akan dikucilkan satu Indonesia. Tapi sayangnya mayoritas dari kalian adalah ANONYMOUS yang MUKA AJA TIDAK ADA. YOU ARE INVISIBLE AND I AM NOT. Just admit that I am that good to handle hate comments. It's not a big deal.

Waktu aku memutuskan untuk mempublikasikan sebagian dari hidup aku ini ke social media, aku sudah tau konsekuensinya akan seperti ini. So, yea just take it. Some people might love you and some people might not. Tetapi peduli perasaan seseorang itu akan selalu perlu. UU ITE No. 11 sudah ada kan? KALIAN BISA DIHUKUM DAN DIDENDA SAMA PEMERINTAH LOH KALAU SUKANYA ASAL NGOMONG DI SOCIAL MEDIA... Mau lihat UU nya, silahkan click disini!

Hate comments never stop me, jadi jangan kira aku akan sedih terpuruk dan menyerah. No. Aku justru semakin terpacu untuk menjadi orang yang lebih baik lagi. Semakin seseorang itu sukses, semakin banyak kerikil-kerikil yang datang. Hal itu terbukti. Aku cuma seorang Margaret yang datang dari keluarga yang apa adanya dan bukan berasal dari keluarga kaya raya tujuh turunan. Aku seorang Margareta yang selalu bersyukur, mencintai orang yang mencintai aku sebagaimana adanya ini, aku seorang yang apa adanya dan blak-blakan, dan aku seseorang yang tidak malu menjadi diri sendiri di depan banyak orang.

So who are you judging me? Are you even better than me? Memang semua orang itu lahir judgmental, tapi beberapa orang memilih untuk tidak berbicara seenaknya tanpa berpikir, that's me. Maybe kalian yang suka menghabiskan waktu mengurusi hidup orang lain adalah orang yang judgmental dan bawel tidak bisa menjaga / mengontrol pikiran kalian sendiri.

Aku juga selalu bersyukur, dibanding mereka yang suka share hate comments di akun social media aku... masih jauh lebih banyak orang-orang yang sharing hal-hal yang baik dan membangun. Even, kalau kalian ingin memberikan saran tidak boleh yang menjatuhkan dan hindari kata #nooffense. Kalau kalian tidak ada maksud menyinggung, tidak usah pakai kata-kata itu. 

"Keep being a better version of you guys... no matter what other people say about you. Everyone has flaws and it's okay. Everyone is not always being good all the time and it's okay... You don't need to be good all the time."

regards,

Tuesday, January 19, 2016

My Journey to Yogyakarta - Rumput Hotel Resort and Resto Yogyakarta







Dress - my own collection, Socks - Sinau Socks (gifted), Shoes - Adidas Superstar Triple White

.
.
.

Rumput Hotel Resort and Resto Yogyakarta

Jl. Cempaka Baru No. 28 Gempol Condong Catur, Sleman Sub-District, Special Region of Yogyakarta 55283

Breakfast : all vegetarian dedicated!

.
.
.

Hi guys, I am back with another fashion look and travel post at the same time. I went to Rumput Hotel Resort and Resto in Yogyakarta for the first time. Actually, not a lot of people know about this place. But one thing that I really want to say, the place is AMAZING. (at least for me)

I went there with my whole family. We booked 4 rooms included 4 extra beds and breakfast. Their guest services're all good. No need to worry. The place it self is so damn clean. Yogyakarta weather was too hot on that day, around 40°C (too hot for me). This hotel is actually offering a nice chill atmosphere because there are so many nice green plants at the yard.

Food  in this hotel is quite nice, expecially if you are vegetarian. REMEMBER, VEGETARIAN. I am not, but basically I can eat every single thing lol because I'm just a person like that. I love to eat fruits and vegetables too beside of McDonald's fries. The hotel staff also recommended us to brought our own meals just in case we couldn't grab a single bowl of vegetarian meals.

Monday, January 18, 2016

Random : Trilingual Talk Episode #2 - Learning Korean


Hello guys, it's me again. I am so sorry leaving this blog without any current updates. Next week is going to be my 5th Semester final examination week. I need to prepare my self a lot. I don't have a lot of free times again for blogging. Kinda sad but I can't leave my education.

I always try to comeback again to this blog and start to write again about my life, my journey, my thoughts, and my experience. This blog is more than just a blog for me. Every time I feel alone / when I want to feel inspired, I always comeback again to this blog.

I know that so many Indonesian readers don't really like to read blog anymore. They love to hear and watch visually more than just read things on blog like this. I always active on my ask.fm, if you are wondering and wanting to see my current updates go click here! I also active on instagram. 

Lately, I've been thinking to keep continuing uploading videos in youtube because I want to make my content balance between blog posts/articles and also visual/video. I hope all of you can enjoy this Trilingual Talk Episode#2 because I want to share my tips and tricks how studying foreign language, especially Korean.

Yes, I am trilingual. I am speaking 3 different languages quite fluently for daily basis. I am trying really hard to be 100% super fluent in Korean now. I also want to try to practice American Sign Language. I don't know why, but I love to learn new foreign languages.

Don't forget to always watch my newest video on youtube and subscribe to my channel! One subscriber means a lot for me, especially because I am not a professional youtube yet. Maybe in the future, I don't know... lol But I always want to keep up to date via my blog.

Friday, January 1, 2016

Hey 2016!





Outer - COLORBOX, Inner - ZARA, Black Joggers, Socks - gifted, Shoes - Adidas Superstar Triple White

I am back from my road trip. Happy New Year 2016! Thank you for making my 2015, it was super awesome. I got so many new opportunities and experiences. I can't wait for 2016 and what world offers to me this time.

So this is just a quick OOTD update from my last road trip. I am going to update more on my blog because I'm back in Jakarta. I already miss this city, even tho the whole relationship with this city is actually love and hate relationship. Jakarta is my guilty pleasure lol.

.
.
.


Tuesday, December 22, 2015

Beauty Review : Holiday Romantic Makeup - 홀리데이 로맨틱 메이크업


Hello everyone! Finally, I am back with a new beauty post and my newest makeup tutorial for holiday season. I hope all of you can be inspired and can enjoy your holiday with your beloved ones.

Here are the products that I use for this tutorial (click the link for several brands to see the reviews) :

- Base : Etude House Beauty Shot Face Blur [SPF 15 / PA+]
- Foundation : NYX HD Foundation No.3 + No.4
- Powder : Innisfree No-Sebum Mineral Powder
- Eyebrow : Mac Eyeshadow - Color : Carbon
- Eyeshadow Palette : The Faceshop Eyeshadow quads / Face It Designing Eye Shadow No.1
- Eyeliner : Maybelline New York Hyper Sharp 
- Blush : Revlon - 04. Soft Spoken Pink
- Highlighter : from Japan
- Lip color : NYX matte Lip Cream - Stockholm


By the way, do not forget to like, comment, and subscribe to my channel for more videos in the future! Happy watching!