Thursday, August 10, 2017

Beauty Review : The Faceshop Ink Lipquid (BR01 Rose Marsala & PK05 Rose Nouveau)


BR01 - Rose Marsala

PK05 - Rose Nouveau



Hello guys, it has been awhile. Finally, a new beauty review post up on my blog. This time, I want to talk about The Faceshop's Ink Lipquid. Probably, some of you might now liquid lipstick or lip oil from the high end brands or drugstore brands. The Faceshop also has a line for matte and glossy liquid lip color form called Ink Lipquid.

Comparing to lip cream, The Faceshop Ink Lipquid will give you natural finish rather than lip cream which most of those usually left strong vibe to your lips. It's also different from lip oil, this series have a different form and not come as oily as I thought.

I bought both of those from South Korea when I was walking around Ewha Womans University. I stopped at The Faceshop store and bought both of those colors. I remembered that beauty vlogger from South Korea recommended this line of her video.

Differences between the two:
  • PK05 - Rose Nouveau: It's coming from The Faceshop Ink Lipquid Moisture series, similar to a lip gloss when you first apply it to your lips.
  • BR01 - Rose Marsala: It's coming from the regular The Faceshop Ink Lipquid series, the color is way more matte comparing to Ink Lipquid Moisture series,


Positive Points:
  • Affordable!
  • Travel friendly.
  • Color payoff level: natural
  • Pigmented for natural lip color.
Negative Points:
  • Not long lasting, you need to reapply again and again if you don't mind!
  • You will feel a struggle if you have dry lips (like me), Make sure you moisturize your lips before applying this kind of lip products.
For me, these two are not really surprising because I have another better ones in my collection. But sometimes, if I don't want to have strong color on my lip... I will go with this collection. Rose Marsala definitely a trend now in South Korea. Everything came with "marsala", it would be on trend. lol

Wednesday, August 9, 2017

My Journey to Thailand - Food Mania in Bangkok









I probably forgot most of these restaurant names because I didn't put those names on my phone note (which was so stupid of me). But still, I want to share some amazing food that I had while I was in Thailand back then.

Thailand probably the most favorite country in my list, beside all friendly people that I met... culinary in Thailand was also one of a kind. I never can say "no" for Thai food. They are amazing in my opinion. Fruits in Thailand especially are so fresh and also cheap (comparing what we have here in Indonesia). I can eat fresh fruits basically everywhere in Thailand. About the price, everything is almost affordable in my opinion. Because the currency is not too strong comparing to Indonesian Rupiah, so I feel such a rich person every time I go to Thailand.

My favorite Thai signature dish is Tom Yam. There are Tom Yam Goong and Tom Yam Kai. Both are my favorites. Also the papaya salad a.k.a. Som Tam is also one of the best. Som Tom definitely not everyone's cup of tea, but I think this dish is so unique. You can eat Som Tam as a salad and also eat it with rice. Notto forget, their seafood! Always amazing (look at the last picture above!) The seafood platter was actually around US$2-$3 and it was coming from a street vendor near a temple.

Their modern cafes are also amazing. Cheap but yet tasty. Instagram-able to take a picture in almost every cafe. I was feeling like "oh is this Thailand version of Hongdae area from Korea?". I also visited one of Korean restaurant. It was pretty small near SIAM area. Again, I forgot the name. But the cheese chicken with tteokbokki was one of the best that I ever had.

Go to Thailand and discover those similar food as I recommended. Definitely you will fall in love with the country even more!
Happy trying, xoxo.

xoxo,
Margaret

comment, share, find, follow, add my accounts

Margareta Vania x BinusTV - FACE 2 FACE: Interview about Fashion Blogging and My Business



Hello everyone, I am back again to my blog. I really miss writing something on my blog. 

By the way last month I just got interviewed by BinusTV for FACE 2 FACE segment. It was a LIVE Streaming show from BinusTV. I was sharing so many things about my fashion blogging tips, hypebeast trend, and talking about my new business in education sector. Remember, the great education is coming from another people's experience.

If you ever feel want to start something new and ever think to stop, this video is going to help you out! I hope you guys never give up on what you love to do.
xoxo,
Margaret

comment, share, find, follow, add my accounts

Wednesday, July 26, 2017

My Journey to South Korea - LIVING IN SOUTH KOREA Youtube Series / Vlog (Episode 4-6)


Hello guys!

These are latest videos on my youtube channel. I am making my own youtube series called "Living in South Korea" due to my long stay there. I think, it will be a bit different than typical Korean Vlog because I will share tips and tricks on the next episode. I put every detail about the places and stuffs on youtube video description box. Make sure you read that okay?

If you want to see episode 1-3, you can click here!
Happy watching!
XOXO

Sunday, June 18, 2017

Bau Tidak Sedap Saat Sedang Menstruasi / Datang Bulan


Hi guys, balik lagi di blog aku! Hari ini aku bakalan bahas suatu topik dalam Bahasa Indonesia karena lebih mudah kalian tangkap (well, karena biasanya artikel aku dalam Bahasa Inggris). Jadi topik hari ini adalah mengenai “haid” atau “datang bulan”, bisa kita sebut juga menstruasi. Memang mungkin terkesan tabu ya, tapi disini aku juga mau mengedukasi kalian mengenai masalah yang umum pada saat menstruasi. Aku harap sih ini dilihat sisi positifnya dan jangan takut untuk membahas mengenai hal yang umum dialami oleh kaum wanita.

Sesuai dengan judul blog posting kali ini, aku ingin bertanya : “Apa pernah kalian para wanita atau perempuan tentu saja yang sudah menstruasi atau datang bulan mengalami hal yang tidak enak seperti adanya BAU TIDAK SEDAP?” Karena pada saat menstruasi pasti memiliki bau “khasnya”.

Aku secara pribadi pernah mengalami hal itu dan rasanya gaenak banget. Terutama saat aku lagi capek-capeknya dan darah menstruasi yang dikeluarkan memang banyak. Pernah juga aku lagi magang di kantor dan duduk seharian selama 5 jam. Karena target job yang banyak dan sibuk, membuat aku ga ada waktu untuk sejenak mampir ke toilet untuk gonta ganti pembalut. Sampai akhirnya “Bau khas-nya” bisa tercium sama aku sendiri dan rekan kerja sebelah aku. Untungnya aja sama-sama perempuan, kalau ga pasti aku tambah malu banget.

Bila kalian pernah mengalami masalah ini dan sudah parah tentu akan mengganggu diri kita sendiri dan orang lain (sama persis kayak pengalaman aku) yang mungkin berada di sekeliling kita, lalu mencium BAU TIDAK SEDAP tersebut. Lagi pula mana ada yang nyaman dengan BAU TIDAK SEDAP kan?

Ada beberapa cara yang aku mau share untuk kalian, karena aku pribadi juga sudah mencoba cara-cara di bawah ini:
  • Perbaiki pola hidup, makan-makanan sehat dan bergizi.
  • Sebisa mungkin seringlah ganti pembalut dan membersihkannya dengan membilas bagian kewanitaan dengan bersih. Tidak perlu menggunakan sabun secara berlebihan karena bisa mempengaruhi “ph” alami, cukup dibasuh dengan air bersih dan bila ingin menggunakan sabun ya gunakan secukupnya saja.
  • Menggunakan pembalut yang memiliki rasa kenyamanan dan menjamin dari bebas bau tak sedap.
Untuk poin ke-3 mungkin kalian bingung, tapi aku ada rekomendasi pembalut yang bisa menjamin dengan pasti. Namanya adalah Charm Fragrance. Aku sudah memakai pembalut ini selama 1 minggu periode menstruasi aku. Tentu aja Charm Fragrance ini nyaman dan aman, ga membuat iritasi pada kemaluan. Aku memang biasanya menggunakan pembalut dengan sayap atau “wing” karena aku lebih merasa secure dan aku tipe wanita yang beraktivitas padat setiap harinya. Jalan kesana kemari, meeting, dan sebagainya. Bisa kebanyang lah ya…




Aku memakai “SUPER SLIM”. Charm Fragrance Super Slim ini tentu ga tebal, tapi tetap menyerap banyak! Why? Ya karena aku lebih prefer ini aja, toh lebih nyaman di akunya. Tapi jangan khawatir, ada juga yang “EXTRA MAXI” bagi kamu yang berkebutuhan perlindungan lebih dengan kenyamanan yang sama. Aku pure suka dan merasa nyaman karena 1 minggu aku ga panik dan ga khawatir sama sekali soal bau atau takut bocor. Aromanya menyenangkan dan menarik, yes… aromanya BUNGA MAWAR (Who doesn’t like it duh?). Tenang Charm Fragrance aman di kulit kok, aku tidak mengalami adanya iritasi sama sekali.

Aku juga jadi bawa Charm Fragrance ini di pouch yang biasa aku bawa pergi. Jadi ga ada alasan untuk tidak ganti pembalut dan stick to bad routines. Terutama waktu aku sibuk bekerja di kantor atau bolak-balik ke kampus.


Akun media social yang dimiliki Charm
(just click options below!) 
  

Intinya, aku pribadi jadi lebih pede dan bebas khawatir dari bau. Well, siapa tau tips dan rekomendasi di atas bisa bermanfaat bagi sesama wanita yang pernah mengalami masalah yang sama. Semoga masalah teratasi.

SELAMAT MENCOBA AND GOOD LUCK!!

Monday, May 29, 2017

Wear Colors and Floral Trend in Summer












Bomber - New Item that I bought it from Carousell App, Inner - Stradivarius, Tennis Skirt - from Bangkok, Shoes - Adidas Superstar, Pink Socks - from Bangkok, Bag - Berrybenka

Hello everyone, welcome back again with me!

Welcoming summer trend, I have been seeing pastel or contrast color fashion items as a trend. Also, floral and stripe patterns are everywhere. I am not a typical person who getting into floral pattern as my style. My thought is a bit too feminine for me. But I think, lately my style is changing a bit to be more colorful than before. I am trying to wear color more than black, white, or navy. I used to like pink when I was so young back then. I am getting older and preferring darker colors or versatile colors. I didn't even imagine myself to try wear pink pastel or other colorful fashion items like just now.

Well, I guess we can't clearly predict the exact fashion trends that might come in the future and we can't stop to keep exploring about fashion style. Nothing is right or wrong in fashion, so keep exploring!

xoxo,
Margaret

comment, share, find, follow, add my accounts